© Paronomastis. All rights reserved

e-mail: paronomastis@gmail.com © Paronomastis. All rights reserved

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Βιοκλιματικές αναπλάσεις: Ποιον κοροϊδεύουν;


Ο Δήμος  Αιγάλεω ανακοίνωσε ότι προχωρά στην ‘ανάπλαση’  της λεωφόρου Θηβών με βιοκλιματικά στοιχεία. Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 5,1 εκατ. ευρώ, το οποίο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και την Περιφέρεια Αττικής.
Η ανάπλαση αφορά στην ανακαίνιση των πεζοδρομίων και των νησίδων, την επίστρωση της ασφάλτου με βιοκλιματικά υλικά, την αντικατάσταση των φωτιστικών με νέα χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης, φύτευση, αντικατάσταση των δικτύων ύδρευσης, άρδευσης και αποχέτευσης, δημιουργία χώρων διέλευσης ΑΜΕΑ και τοποθέτηση στοιχείων αστικού εξοπλισμού.
# Τρία πουλάκια κάθονταν. Έχουμε γίνει, με την… αφιλοκερδή βοήθεια δημάρχων και διευθυντών τεχνικών υπηρεσιών- η χαρά των εργολάβων. Πέντε εκατομμύρια ευρώ για παπαριές που τις βαφτίζουμε ‘βιοκλιματικές’ και για πλάκες πεζοδρομίου που ‘κρυώνουν γρηγορότερα’. Ιστορίες για αγράμματους και για κάφρους.  Ακούς εκεί ‘φωτοκαταλυτικά’ υλικά που αποδομούν ( σε ποσοστό 0.001% του συνόλου των ρύπων;)  τους ατμοσφαιρικούς ρύπους… Έχουμε συνειδητοποιήσει τι σημαίνει 5 εκατομμύρια ευρώ σε μια Αττική της αποβιομηχάνισης και της έλλειψης παραγωγικών υποδομών; Αντί να ντρέπονται, διαφημίζουν με καμάρι το σπουδαίο ‘έργο’, βοηθούμενοι και από το στρατό των αγράμματων δημοσιογράφων, που ούτε καταλαβαίνουν για τί πράγμα πρόκειται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου