© Paronomastis. All rights reserved

e-mail: paronomastis@gmail.com © Paronomastis. All rights reserved

Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

Έκτη σύλληψη για την υπόθεση Energa- Hellas Power

Ένα ακόμα Ένταλμα σύλληψης για εμπλεκόμενο στη δικογραφία των εταιριών παρόχων ηλεκτρικού ρεύματος εξέδωσε ο Ειδικός Ανακριτής, αρμόδιος για υποθέσεις διαφθοράς Σπύρος Γεωργουλέας.

     Πρόκειται για τον 33χρονο Χρήστο Κοτσαϊδη, ο οποίος συνελήφθη στη Φιλοθέη έπειτα από το ένταλμα που εξέδωσε ο ανακριτής. Το ένταλμα, στηρίχθηκε σε στοιχεία από κινήσεις τραπεζικών λογαριασμών των εμπλεκομένων στην Κύπρο.
     Ο 33χρονος οδηγήθηκε ενώπιον του ανακριτή για τα αδικήματα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της υπεξαίρεσης και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες. Ζήτησε μάλιστα και πήρε προθεσμία για να προετοιμάσει την υπεράσπισή του.
      Ως γνωστόν, για την υπόθεση της Energa- Hellas Power,έχουν προφυλακιστεί πέντε άτομα με ανάλογα αδικήματα καθώς φέρονται ως υπεύθυνοι των εν λόγω εταιρειών να μην κατέβαλλαν στις αρμόδιες Αρχές τον ειδικό φόρο κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας, αλλά και το τέλος ακίνητης περιουσίας που εισέπρατταν εκ μέρους της ΔΕΗ ως πάροχοι ρεύματος.
# Κανένα στέλεχος της ΔΕΗ και του Υπουργείου Ανάπτυξης θα δούμε να παίρνει την άγουσα για Κορυδαλλό; Δεν τα έκαναν μόνοι τους οι αεριτζήδες της Energa και Hellas Power. Εισέπρατταν το τέλος για τα ακίνητα – που ήταν έμπνευση του μεγάλου οικονομολόγου Ευάγγελου Βενιζέλου- και δεν το απέδιδαν στο κράτος. Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις η συμμορία και οι συνεργοί της ζημίωσαν το Κράτος με περίπου 200 εκ. Euro!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου