© Paronomastis. All rights reserved

e-mail: paronomastis@gmail.com © Paronomastis. All rights reserved

Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

Στα όρια της φαιδρότητας οι νέες δικαιολογίες Παπαντωνίου για το λογαριασμό στην Ελβετία


Από τρεις διαφορετικές πηγές περιείχε κεφάλαια ο λογαριασμός της συζύγου του Γιάννου Παπαντωνίου, Σταυρούλας Κουράκου, στην ελβετική τράπεζα HSBC, την ύπαρξη του οποίου ο πρώην υπουργός είχε δηλώσει αρχικά ότι αγνοούσε.
        Με υπόμνημά του ο πρώην υπουργός παραδέχεται πλέον ότι τα μισά χρήματα από το 1,3 εκατ. ευρώ του λογαριασμού είναι δικά του. Ο κύριος Παπαντωνίου, παραδέχεται ότι τα ποσά προήλθαν σε ποσοστό 50% από τον πρώην σύζυγο της κας Κουράκου, έμπορο ανταλλακτικών αυτοκινήτων, και το υπόλοιπο 50% προήλθε από κοινούς λογαριασμούς που διατηρούσε ο ίδιος με την σύζυγό του σε ελληνικές τράπεζες, αλλά και από την μητέρα του, Ευαγγελία Παπαντωνίου.
       Ο κύριος Γιάννος  δηλώνει: « μέρος των χρημάτων της συζύγου μου που κατατέθηκαν στον συγκεκριμένο λογαριασμό είναι χρήματα που είχε δικαίωμα να αναλαμβάνει σταδιακά από κοινούς τραπεζικούς λογαριασμούς που τηρούσαμε στην Ελλάδα και κυρίως, στην ΑLPHA BANK", γράφει ο κ. Παπαντωνίου. Και συνεχίζει: "Η σύζυγός μου προχώρησε σε αναλήψεις μεγάλων χρηματικών ποσών, χωρίς να γνωρίζω ότι αυτά τα ποσά προσανατολίζονται προς ενίσχυση του λογαριασμού στην HSBC. Το μόνο που γνωρίζω είναι ότι η σύζυγός μου έκανε αναλήψεις χρημάτων για τα δυο της παιδιά από καταθέσεις του πρώτου της γάμου και τίποτα άλλο. Ως  υπουργός Οικονομικών ήμουν πολύ απασχολημένος και δεν γνώριζα τι συμβαίνει».
# Ειλικρινά μας είναι αδύνατο να αισθανθούμε συμπάθεια για τα προβλήματα του κυρίου Παπαντωνίου. Τύποι σαν και αυτόν έπρεπε ήδη να είναι στη φυλακή. Είναι από αυτούς προκαλούν όχι μόνο για αυτά που έκαναν, αλλά και γιατί συνεχίζουν θρασύτατα να μας υποδεικνύουν τι πρέπει να κάνουμε για την κρίση που ίδιοι προκάλεσαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου