© Paronomastis. All rights reserved

e-mail: paronomastis@gmail.com © Paronomastis. All rights reserved

Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

Επιστολή Σαμαρά για τη διοικητική μεταρρύθμιση


Τρεις μόλις ημέρες αφότου ανακοίνωσε ότι αναλαμβάνει προσωπικά τη Διοικητική Μεταρρύθμιση, ο κ. Α. Σαμαράς, σε επιστολή του προς τους
υπουργούς, χαρακτηρίζει «επιτακτικά αναγκαίο» τον δραστικό περιορισμό της γραφειοκρατίας και τις άσκοπες διαδικασίες που ταλαιπωρούν τους πολίτες, στη βάση της διαφάνειας και τη αξιοκρατίας.
       Ο πρωθυπουργός αποδίδει μεγάλο ρόλο στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης, που θα συντονίζει και θα κατευθύνει την όλη προσπάθεια ενώ θα συνεδριάζει τακτικά υπό την ευθύνη του ιδίου.
# Αυτή η περίφημη Διοικητική Μεταρρύθμιση αποτελεί στόχο κάθε νέου πρωθυπουργού εδώ και δεκαετίες. Χωρίς αμφιβολία είναι εκ των ‘ουκ άνευ’ για τον εκσυγχρονισμό της χώρας.
      Δυστυχώς, δεν έχουμε κανένα λόγο για να είμαστε αισιόδοξοι. Κατά κανόνα, το τιτάνιο έργο της Διοικητικής μεταρρύθμισης το αναλαμβάνουν είτε πρώην γενικοί Διευθυντές Υπουργείων, είτε πολιτικοί με πτυχίο και γνώσεις νομικής. Και οι δύο αυτές ιδιότητες είναι συνταγή γραφειοκρατίας, απεραντολογίας και αλυσιτελών χειρισμών. Όσοι διαφωνούν, προφανώς είναι θαυμαστές του τεράστιου έργου, των μεταρρυθμιστικών χειρισμών και των διοικητικών ικανοτήτων του Προκόπη Παυλόπουλου. Εμείς, ως γνωστόν, δεν είμαστε. Φαντάζεσθε να είχαν αναλάβει να σχεδιάσουν και να αναπτύξουν το Internet δικηγόροι και υπάλληλοι της Δημόσιας Διοίκησης; Κάνει κακό στην υγεία ακόμα και να το σκεφτόμαστε…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου