© Paronomastis. All rights reserved

e-mail: paronomastis@gmail.com © Paronomastis. All rights reserved

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Σημεία και τέρατα από μεγαλογιατρούς στο Νοσοκομείο Παίδων ‘Αγία Σοφία ’

Η λειτουργία του Καρδιοχειρουργικού τμήματος του νοσοκομείου ‘Αγία Σοφία’ έχει ανασταλεί και έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τη διερεύνηση καταγγελιών σε
βάρος γιατρών περί πρόκλησης δυσλειτουργίας του συγκεκριμένου τομέα.
      Χθες, ζητήθηκε η συνδρομή τριών παιδοκαρδιοχειρουργών από το ΩΡΛ του νοσοκομείου, για τη διενέργεια βιοψίας σε παιδί με όγκο. Οι τρεις γιατροί έπρεπε να παραστούν κατά τη βιοψία και να επέμβουν εφόσον χρειαστεί.
      Οι γιατροί φέρεται να δήλωσαν ότι δεν θα επέμβουν σε περίπτωση επιπλοκής, διαμαρτυρόμενοι για την αναστολή λειτουργίας του καρδιοχειρουργικού τμήματος.
      Μετά τη συγκεκριμένη εξέλιξη, οι γονείς μετέφεραν το παιδί τους σε ιδιωτικό νοσοκομείο, όπου χρειάσθηκε να γίνει 6ωρη επέμβαση.
      Κατόπιν τούτου, σήμερα το απόγευμα εκδόθηκε ανακοίνωση του νοσοκομείου, σύμφωνα με την οποία ‘το Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου Παίδων "Η Αγία Σοφία", με τη σύμφωνη γνώμη της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής, λαμβάνοντας υπόψη τα σοβαρά πειθαρχικά παραπτώματα των εμπλεκομένων Παιδοκαρδιοχειρουργών, όπως παράβαση δεοντολογίας και παράβαση ιατρικού κώδικα, αποφάσισε την παραπομπή τους στο Πειθαρχικό Συμβούλιο Ιατρών της 1ης Υ.Πε Αττικής’."Στους εν λόγω γιατρούς επιβλήθηκε αναστολή άσκησης των καθηκόντων τους" προστίθεται η ανακοίνωση.
      Κύκλοι από την πλευρά των παιδοκαρδιοχειρουργών, υποστήριζαν ότι όλα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες είναι στο πλαίσιο "δυσφήμισης" και "εξόντωσής" τους από τη διοίκηση του νοσοκομείου.


# Το ότι οι μεγαλογιατροί θεωρούν τα δημόσια νοσοκομεία τσιφλίκι τους είναι, βεβαίως, πέραν πάσης αμφιβολίας. Το ότι σύντομα θα ξαναβρεθούν στη θέση τους είναι, επίσης, βέβαιο. Το θέμα της συμπεριφοράς των μεγαλογιατρών θα λυθεί μόνον από τους νεότερους γιατρούς, αν καταφέρουν να βρουν το θάρρος. Δύσκολο, πολύ δύσκολο στην Ελλάδα της διαφθοράς και του εθισμού στην ατιμωρησία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου