© Paronomastis. All rights reserved

e-mail: paronomastis@gmail.com © Paronomastis. All rights reserved

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Ράιχενμπαχ: ένα όνομα που θα ακούμε συχνά για τα επόμενα χρόνια


Ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης της Κομισιόν για την Ελλάδα, Χορστ Ράιχενμπαχ δήλωσε πως το βασικό αντικείμενο του έργου του είναι ο συντονισμός της βοήθειας της τρόικας προς την Ελλάδα.
Ο κύριος Ράιχενμπαχ είχε σήμερα συναντήσεις με τους υπουργούς Ανάπτυξης, Μιχ.Χρυσοχοΐδη, ΠΕΚΑ Γ.Παπακωνσταντίνου και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χρήστο Παπουτσή.

«Δεν είμαι εδώ για να επιβλέπω και να βαθμολογώ. Είχα απλά μια συζήτηση με έναν υπουργό και σκοπός μου είναι όχι να επιβλέπω, αλλά να ρωτάω τι είδους βοήθεια θα ήταν χρήσιμη σε ευρωπαϊκό επίπεδο», δήλωσε μετά τη συνάντησή του με τον Χρήστο Παπουτσή.

«Είμαι εδώ για να συντονίσω τη βοήθεια που η τρόικα μπορεί να προσφέρει. Πρέπει να κατανοήσει ο λαός ότι πράγματι πρόκειται για παροχή βοήθειας και όχι επιβολή πολιτικής»

.
# Βεβαίως, η χρήση τακτ επιβάλλει στον κύριο Ράιχενμπαχ να μην αποκαλεί τον εαυτό του υπερυπουργό, αλλά η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Πράγματι θα ελέγχει, θα βαθμολογεί και θα επιβάλλει μέτρα.
Είμαστε από αυτούς που πιστεύουν πως ο Ελληνικός λαός δεν είναι κυρίαρχος εδώ και πολλά χρόνια. Είναι τουλάχιστον υποκριτικό να καμωνόμαστε πως ανησυχούμε μη χάσουμε κάτι που δεν το έχουμε εδώ και πολλές γενιές. Το ζητούμενο είναι αν από την παρουσία του κυρίου Ράιχενμπαχ θα αποκτήσει η Ελλάδα σύγχρονη κρατική μηχανή με λιγότερη διαφθορά, με στοιχειώδη οργάνωση και με σεβασμό στον φορολογούμενο.   
Θα είναι κέρδος για τον Έλληνα απλό πολίτη αν τύποι σαν τον Τσοχατζόπουλο, Σουφλιά, Αλογοσκούφη, Βουλγαράκη, αλλά και αεριτζήδες επιχειρηματίες πάψουν οριστικά να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στη δημόσια ζωή. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου