© Paronomastis. All rights reserved

e-mail: paronomastis@gmail.com © Paronomastis. All rights reserved

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Πέθανε ο Στιβ Τζομπς

Η Apple ανεκοίνωσε πριν μερικές ώρες το θάνατο του συνιδρυτή και πρώην  διευθύνοντος συμβούλου της Στιβ Τζομπς. Πέθανε σε ηλικία 56 ετών έπειτα από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο και άλλα προβλήματα υγείας.

Ο Στιβ Τζομπς ήταν μια εμβληματική προσωπικότητα της Silicon Valley και υπήρξε ο εμπνευστής των υπολογιστών Macintosh, του iPod, του iphone και του iPad, φέρνοντας επανάσταση στο χώρο της υψηλής τεχνολογίας.

Ο Αμερικανός πρόεδρος εξέδωσε την ακόλουθη γραπτή δήλωση: «Ο Στιβ ήταν ανάμεσα στους μεγαλύτερους Αμερικανούς οραματιστές -αρκετά θαρραλέος ώστε να σκέφτεται διαφορετικά, αρκετά τολμηρός ώστε να πιστεύει ότι μπορεί να αλλάξει τον κόσμο και αρκετά ταλαντούχος ώστε να το κάνει».

Ο πρόεδρος και συνιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς, ο οποίος δήλωσε τυχερός που τον γνώρισε. "Ο κόσμος σπάνια γνωρίζει κάποιον με τόση επιρροή σαν αυτή που είχε ο Στιβ στα πράγματα. Τα αποτελέσματα των επιτευγμάτων του θα επηρεάζουν τις επόμενες γενιές. Για όσους από εμάς είχαν την τύχη να δουλέψουν μαζί του είναι τεράστια τιμή. Θα μου λείψει απίστευτα ο Στιβ" δήλωσε.

Ο Τζέρι Γιανγκ συνιδρυτής του Yahoo, χαρακτήρισε τον Στιβ Τζομπς ως ήρωά του και τόνισε ότι θα λείψει από όλο τον κόσμο. "Ο Στιβ ήταν ο ήρωάς μου καθώς μεγάλωνα. Όχι μόνο μου έδωσε πολλές συμβουλές και με ενθάρρυνε, αλλά έδειξε σε όλους μας πως η καινοτομία και η πρωτότυπη σκέψη, μπορεί να αλλάξει τη ζωή μας. Θα μου λείψει, όπως και σε όλο τον κόσμο".

Στην τεράστια επιρροή του Στιβ Τζομπς στην τεχνολογία και στον κόσμο αναφέρθηκε και η πρόεδρος και διευθύνoυσα σύμβουλος της HP, Μεγκ Γουίτμαν. "Ο Στιβ Τζομπς ήταν ένας πιονέρος και επιχειρηματίας παγκόσμιας εμβέλειας. Η επιρροή του στην τεχνολογία ήταν τεράστια. Θα μείνει στην ιστορία για τις καινοτομίες που έφερε στην αγορά και την έμπνευση που πρόσφερε στον κόσμο".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου