© Paronomastis. All rights reserved

e-mail: paronomastis@gmail.com © Paronomastis. All rights reserved

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Η Κυβέρνηση απαντά με επείγουσα Εγκύκλιο στις αθλιότητες της ΠΟΕ-ΟΤΑ

Μετά από περιπετειώδεις προσπάθειες λόγω τραμπουκισμών της ΠΟΕ-ΟΤΑ , οι οποίοι δεν ‘επέτρεπαν’ σε υπουργό να δώσει συνέντευξη Τύπου (!) , ο υπουργός Εσωτερικών Χ. Καστανίδης
ανακοίνωσε κάποια μέτρα που δείχνουν ότι, έστω και καθυστερημένα, βάζουν τους δημάρχους προ των ευθυνών τους.

Συγκεκριμένα, ο κύριος Καστανίδης ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση επικαλούμενη τους σοβαρούς υγειονομικούς λόγους που πλέον συντρέχουν αποφάσισε ύστερα και από τις άκαρπες διαπραγματεύσεις της με τους εκπροσώπους των εργαζομένων τα εξής:

1. Να μην καταβάλλεται ο μισθός στο προσωπικό που απεργεί, ή κάνει καταλήψεις ή εμποδίζει την αποκομιδή των απορριμμάτων. Εάν κάποια δημοτική Αρχή δεν παρακρατήσει τους μισθούς από τους απεργούντες της καθαριότητας, τότε ο "λογαριασμός" θα πηγαίνει στο Δήμο. Σημειώνεται επίσης ότι η παρακράτηση μισθού θα αφορά ακόμη και εργαζόμενους που προσέρχονταν μεν στις υπηρεσίες τους αλλά με το πρόσχημα των κινητοποιήσεων δεν εργάζονταν στην αποκομιδή των απορριμμάτων.

2. Οι δήμαρχοι καλούνται να αξιοποιήσουν δυνατότητα του νόμου (3979/2011) ενδεχομένως και με σχετική πλέον πλειοψηφία στα δημοτικά τους συμβούλια- και να αναθέτουν σε ιδιώτες τις υπηρεσίες μεταφοράς και συλλογής απορριμμάτων καθώς και τις υπηρεσίες καθαριότητας κοινόχρηστων χώρων και δημοσίων κτιρίων.

3. Σε συνεργασία με το υπ. Προστασίας του Πολίτη θα εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία των ΧΥΤΑ Φυλής και Μαυροράχης.

# Βέβαια, φαίνεται πως χάνεται για άλλη μια φορά η ευκαιρία να καθαρίσει το πολύ βρώμικο καθεστώς των υπηρεσιών καθαριότητας των Δήμων. Ο paronomastis δεν έχει καμιά σχέση με ιδιωτικά συμφέροντα του συγκεκριμένου χώρου. Πιστεύουμε όμως, πως η εισαγωγή ιδιωτών στον τομέα καθαριότητας των δήμων είναι , μακράν, η καλύτερη λύση για τους πολίτες. Δεν υπάρχει χρονιά που να μην μας έχει ταλαιπωρήσει προκλητικά η κάστα των συνδικαλιστών της ΠΟΕ -ΟΤΑ. Φτάνει. Είμαστε στο 2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου