© Paronomastis. All rights reserved

e-mail: paronomastis@gmail.com © Paronomastis. All rights reserved

Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Σε αργία ο περιφερειάρχης Π. Ψωμιάδης


Το Εφετείο Θεσσαλονίκης καταδίκασε τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτη Ψωμιάδη, σε ένα χρόνο φυλάκιση με τριετή αναστολή για παράβαση
καθήκοντος. Όταν ήταν Νομάρχης, ο κύριος Ψωμιάδης είχε μειώσει την ποινή σε πρατηριούχο που έκλεβε συστηματικά, από 89.000 € στα 5.000€!...
        Κατά τον ισχύοντα νόμο ο κ. Ψωμιάδης πρέπει να τεθεί σε διαθεσιμότητα έως ότου αποφανθεί αμετάκλητα ο Άρειος Πάγος. Έως ότου παραλάβει την απόφαση από το δικαστήριο ο γενικός γραμματέας αποκεντρωμένης διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, Θύμιος Σώκος, τον θέτει σε προσωρινή αργία. Μέχρι να βγει η οριστική παύση ή αργία του Περιφερειάρχη από τον υπουργό Εσωτερικών, θα τον αντικαθιστά ο αναπληρωτής του, που στην περίπτωση αυτή έχει οριστεί από τον ίδιο, ο αδελφός του(!) Διονύσης Ψωμιάδης.
       Μετά την οριστική παύση του Περιφερειάρχη, την αργία των έξι μηνών ή του ενός έτους, ανάλογα με την απόφαση του υπουργού ΥΠΕΣΔΔΑ, θα γίνει ψηφοφορία μεταξύ των συμβούλων και θα εκλεγεί ο νέος Περιφερειάρχης.

# Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, ο κ. Γ. Καρατζαφέρης, παρεμβαίνοντας στο Zougla Radio έκανε μια κατάπτυστη δήλωση και άφησε σαφέστατες αιχμές για την απόφαση των δικαστών επισημαίνοντας πώς δεν έλαβαν υπ’όψιν τους πως λίγους μόνον μήνες πριν ο Παναγιώτης Ψωμιάδης κέρδισε τις αυτοδιοικητικές εκλογές για την Περιφέρεια Θεσσαλονίκης με 53%! .
      Από τη μια ο Καρατζαφέρης καμώνεται πως είναι εναντίον της παραγραφής των αδικημάτων των πολιτικών και από την άλλη κάνει τέτοιες δηλώσεις. Μάλιστα, είναι εναντίον της οικογενειοκρατίας στην πολιτική ...αλλά στηρίζει τον Ψωμιάδη που όρισε διάδοχό του τον αδελφό του!  
Η ξετσιπωσιά σε όλο της το μεγαλείο. Για γέλια ή για κλάματα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου