© Paronomastis. All rights reserved

e-mail: paronomastis@gmail.com © Paronomastis. All rights reserved

Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Επιλογή διευθυντών του Δημοσίου με εξετάσεις


Ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης προανήγγειλε με δηλώσεις του στο «Βήμα», τη σύνδεση του νέου μισθολογίου με το νέο σύστημα προαγωγών στο
Δημόσιο. Σύμφωνα με αυτές τις δηλώσεις, η αξιολόγηση θα γίνει η βάση του νέου μισθολογίου.
        Ο κ. Ραγκούσης επισημαίνει ότι η κυβέρνηση προτίθεται «να κάνει πράξη την - επί χρόνια ζητούμενη αλλά ποτέ ως τώρα υλοποιούμενη - σύνδεση της εξέλιξης και της αμοιβής με την παραγωγικότητα, που είναι εφικτή και αποδεκτή μόνο στη βάση μιας αδιάβλητης αξιολόγησης».
        Για το σκοπό αυτό συγκροτήθηκε Ανεξάρτητη Αρχή, το Ειδικό Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (ΕΙΣΕΠ), η οποία θα ξεκινήσει από μηδενική βάση τις κρίσεις των ανωτάτων στελεχών του Δημοσίου. Το ΕΙΣΕΠ απαρτίζεται από τέσσερα μέλη του ΑΣΕΠ και έναν εκπρόσωπο του Συνηγόρου του Πολίτη.
        Επιπλέον, αποφασίστηκε να προχωρήσει άμεσα η διενέργεια της γραπτής εξέτασης, που αποτελεί κριτήριο για την επιλογή των νέων προϊσταμένων. Σε αυτήν θα συμμετάσχουν πάνω από 60.000 στελέχη του Δημοσίου.
        Ο κύριος Ραγκούσης κατέληξε: «η χειραγώγηση 25.000 προϊσταμένων με ευνοιοκρατικά, πελατειακά κριτήρια, όχι μόνο κομματικά αλλά και προσωπικά, των υπουργών, οδήγησαν στη λαφυραγώγηση του δημοσίου. Ήταν από τα μελανότερα σημεία, το βαθύ σκοτάδι, της Μεταπολίτευσης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου