© Paronomastis. All rights reserved

e-mail: paronomastis@gmail.com © Paronomastis. All rights reserved

Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Σημεία και τέρατα στη λειτουργία του νοσοκομείου ‘Αλεξάνδρας’


Το Υπουργείο Υγείας διέταξε επείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση για την εμπλοκή στην εφημερία του νοσοκομείου ‘Αλεξάνδρα’.
Χθες, η διοικητής του «Αλεξάνδρα» Ελένη Ρογδάκη απέστειλε στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας έγγραφο στο οποίο ανέφερε ότι το νοσοκομείο δεν μπορεί να δεχτεί κανένα περιστατικό λόγω έλλειψης υγειονομικού υλικού και πληρότητας κλινών.
Σε αιφνιδιαστικό έλεγχο που έκανε η Α' Υγειονομική Περιφέρεια Αττικής διαπίστωσε ότι στο νοσοκομείο υπήρχαν 37 διαθέσιμες κλίνες, αλλά και αποθέματα υγειονομικού υλικού.
Λίγο αργότερα η διοικητής ανακάλεσε το έγγραφο, ενώ το υπουργείο διαβεβαίωσε ότι το νοσοκομείο εφημερεύει κανονικά στα όρια των κλινών που διαθέτει.
Πηγές του υπουργείου Υγείας τονίζουν ότι θα αποδοθούν ευθύνες -εφόσον διαπιστωθούν- τόσο στη διοίκηση όσο και στους διευθυντές των κλινικών.

#Τα ελεύθερα κρεβάτια συνήθως κρατούνται- παράνομα- από τους διευθυντές του ΕΣΥ για την προσωπική τους πελατεία. Διαχρονικά, η σαπίλα του ΕΣΥ έχει τη βάση της όχι μόνο στη διοικητική ανεπάρκεια του υπουργείου Υγείας  αλλά, κυρίως, στο ιατρικό και διοικητικό προσωπικό των δημόσιων νοσοκομείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου