© Paronomastis. All rights reserved

e-mail: paronomastis@gmail.com © Paronomastis. All rights reserved

Κυριακή 19 Ιουλίου 2015

Μιλάει και ο Ρωμανιάς για ‘αγραμματοσύνη’!

Ο Γ. Ρωμανιάς, μαζί με τον Σ. Ρομπόλη, ήταν οι επιστημονικοί αστέρες του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ. Διαιρούσαν, πολλαπλασίαζαν, αφαιρούσαν ό,τι τους κατέβαινε και το
ονόμαζαν ‘επιστημονική μελέτη’ για εργασιακά θέματα. Και οι δύο έδειχναν ότι δε γνωρίζουν τη διαφορά μεταξύ των εννοιών ‘πηλίκον’ και ‘μέτρηση’. Διαιρούσαν δυο αριθμούς αυτοί οι αστέρες και θεωρούσαν ότι είχαν στα χέρια τους μια επιστημονική… μέτρηση. Επιστημοσύνη στα ουράνια που λένε. Ούτε απόφοιτοι Δημοτικού να ήτανε.
      Με την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ ο Γ. Ρωμανιάς – ως ο μορφωμένος της παρέας- έγινε Γενικός Γραμματέας   Κοινωνικών Ασφαλίσεων του υπουργείου Εργασίας. Όσοι τον ακούγαμε στα διάφορα παράθυρα τον τελευταίο καιρό δε ξέραμε αν πρέπει να γελάσουμε ή να κλάψουμε. Και τι δεν είπε ο στόμας του.
       Και τώρα έρχονται τα δυσάρεστα: ο κ.  Γιώργος Ρωμανιάς  θα υποβάλει αύριο το πρωί, την παραίτησή του από τη θέση του Γενικού Γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων του υπουργείου Εργασίας. Ο κ. Ρωμανιάς υπογράμμισε ότι δεν μπορεί να εφαρμόσει το νόμο για το συνταξιοδοτικό, για τον οποίο, όπως υποστήριξε, αγνοήθηκε πλήρως το υπουργείο, σημειώνοντας: «Δεν είναι δυνατόν εγώ να δώσω σύνταξη 87 ευρώ στον ανάπηρο. Γιατί αυτό νομοθετήθηκε».
      Ερωτηθείς σχετικά είπε ότι η παραίτησή του δεν σχετίζεται με τα νέα πρόσωπα που τοποθετήθηκαν στην ηγεσία του υπουργείου, αλλά με το νόμο που πρέπει να εφαρμοστεί. «Ασχολούμαι 40 χρόνια με την Κοινωνική Ασφάλιση, νομοσχέδιο γραμμένο με τέτοια αγραμματοσύνη, τέτοιο ερασιτεχνισμό, τέτοια άγνοια δεν έχω ξαναδεί. Είναι απίστευτο αυτό το νομοσχέδιο.

Στο καλό κύριε Ρωμανιά μας. Θα έχεις τώρα όλο τον καιρό να συγγράψεις ένα εγχειρίδιο  για το ‘Πώς να γράφετε μελέτες κατά παραγγελία των συνδικάτων και να τις πασάρετε ξεδιάντροπα για επιστημονική έρευνα’.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου