© Paronomastis. All rights reserved

e-mail: paronomastis@gmail.com © Paronomastis. All rights reserved

Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

Ελλάς το μεγαλείο σου: Η κατεδάφιση ενός γηπέδου μπάσκετ αντί για 265.000 ευρώ κόστισε 10.000 ευρώ!

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής έφερε στο φως μια υπόθεση κατεδάφισης ενός κλειστού γυμναστηρίου μπάσκετ στη Ζάκυνθο που δείχνει την
κατασπατάληση δημόσιων πόρων μέσα από εργολαβίες.
     Το κλειστό γυμναστήριο μπάσκετ στη Ζάκυνθο έχει κριθεί κατεδαφιστέο. Ο κ. Κοντονής ζήτησε από τη διεύθυνση τεχνικών υπηρεσιών του υπουργείου να κοστολογήσουν το έργο. Ο αρχικός υπολογισμός ήταν 265.632 ευρώ και στηρίχτηκε στις νόμιμες (!) τιμές εργασιών, όπως αυτές αναπροσαρμόστηκαν με την υπ’ αριθμό Δ11γ/0/9/7 απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Υποδομών της προηγούμενης κυβέρνησης, Στ. Καλογιάννη.
     Ωστόσο, ο υφυπουργός πρότεινε στο δήμαρχο Ζακύνθου κ. Παύλο Κολοκοτσά, να ζητήσει από τις τοπικές εταιρείες να υποβάλουν προσφορές και μετά τη διενέργεια σχετικού διαγωνισμού, ο κ. Κολοκοτσάς απέστειλε στο υφυπουργό Αθλητισμού προσφορά που κοστολογούσε το έργο της κατεδάφισης σε 10.000 ευρώ!

     Ο κύριος Κοντονής έστειλε σχετική αναλυτική επιστολή στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ώστε να γνωρίζει και ο ίδιος ότι «κάτω από το μανδύα της μαθηματικής και νόμιμης κοστολόγησης έχει στηθεί ένα πλαίσιο υφαρπαγής του δημοσίου χρήματος». «Η διαπλοκή με τα εργολαβικά συμφέροντα έχει οδηγήσει σε μια προσχηματική νομιμότητα και “διαφάνεια” που την πληρώνει ακριβά ο ελληνικός λαός”», αναφέρει, μεταξύ άλλων, στην επιστολή του ο υφυπουργός Αθλητισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου