© Paronomastis. All rights reserved

e-mail: paronomastis@gmail.com © Paronomastis. All rights reserved

Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

Δε μας τα λέει καλά

Σε σχέση με τη υπόθεση που έφερε στο φως η Zougla για την ύπαρξη βίντεο από το διαδίκτυο όπου ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης του ΣΥΡΙΖΑ, επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης  στον Δήμο Αθηναίων, κάνει έρωτα με ένα καρότο. Ο Γαβριήλ δήλωσε :
«Δε θα κάνουμε ούτε το παραμικρό βήμα πίσω για κανένα λόγο, πόσο δε μάλλον απέναντι στον υπόκοσμο της ζούγκλας» σπεύδοντας να επισημάνει ότι από την πρώτη στιγμή η ηγεσία και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ήταν στο πλευρό του στην υπόθεση του εκβιασμού του.

Ο Γαβριήλ συνεχίζει: «... το τέλος αυτού του τύπου της δημοσιογραφίας είναι ζήτημα δημοκρατίας και αφορά κατά τη γνώμη μου πρωτίστως την κοινωνία και τους πολίτες και δευτερευόντως τα κόμματα».

«Βασικό στοιχείο για να πετύχει ένας εκβιασμός είναι να προκαλεί φόβο. Όταν δεν προκαλεί φόβο, ο εκβιαστής ξεδοντιάζεται. Και αυτό έγινε» τονίζει ο κ. Σακελλαρίδης.

# Δεν είμαστε, βέβαια, θαυμαστές της ηθικής της Ζούγκλας και των στελεχών της. Αλλά  αυτό δεν απαλλάσσει τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη από τη πιεστική ανάγκη να ξεκαθαρίσει κάποια πράγματα, αντί να πετάει τη μπάλλα στην εξέδρα και να ψελλίζει ηρωικές ανοησίες . Κυρίως, δεν επιτρέπει στον Γαβριήλ Σακελλαρίδη να το παίζει τιμητής και να κάνει ότι δεν καταλαβαίνει. Βεβαίως, σε προσωπικό επίπεδο έχει το κάθε δικαίωμα να αγαπά τα καρότα. Αλλά όταν μιλάς για πολιτικό εκβιασμό, πώς να το κάνουμε, πρέπει να μας πεις πού είναι ο εκβιασμός.  Έλεος με τα ηθικά και πολιτικά υποπροϊόντα , που νομίζουν ότι μπορούν να παραδίδουν μαθήματα ηθικής και πολιτικής ορθότητας με θράσος χιλίων πιθήκων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου