© Paronomastis. All rights reserved

e-mail: paronomastis@gmail.com © Paronomastis. All rights reserved

Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

Αγανάκτηση του ΙΣΑ για το νέο πλαφόν στην συνταγογράφηση φαρμάκων

 
O
Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών εκφράζει την αγανάκτησή του για την εκ νέου επιβολή πλαφόν, στην συνταγογράφηση φαρμάκων, ανά ειδικότητα και ανά γεωγραφική περιοχή. Κατά τον ΙΣΑ, το πλαφόν στη συνταγογράφηση συνιστά μια αυθαίρετη και αντιεπιστημονική επιβολή ορίων που δυσχεραίνει την άσκηση του ιατρικού επαγγέλματος.

Πάντα κατά τον ΙΣΑ, και «με κριτήρια αμιγώς λογιστικά, καταδικάζονται να μην έχουν πρόσβαση στην αγωγή τους, χιλιάδες ασθενείς και ειδικά χρόνιοι πάσχοντες.
Το πλαφόν που προβλέπεται για πολλές κατηγορίες ασθενών υπολείπεται κατά πολύ από τις πραγματικές ανάγκες της συνταγογράφησης, γι αυτούς τους ασθενείς. Για παράδειγμα για τους καρδιοπαθείς έχει ορισθεί πλαφόν από 35 έως 40 ευρώ, για τους πνευμονολόγους γύρω στα 60 ευρώ, για τους ενδοκρινολόγους 60 ευρώ, και για τους παθολόγους ο μέσος όρος είναι 55 ευρώ.»

#Τ’οχουμε ξαναγράψει: Έχουμε την αίσθηση ότι  ο ΙΣΑ εκφράζει την έλλειψη ντροπής που χαρακτηρίζει τον κατήφορο της Ιατρικής- σε επιστημονικό και επαγγελματικό επίπεδο- που παρατηρείται στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια. Αετονύχηδες αερολόγοι νομίζουν πως οι φόροι που πληρώνει ο έλληνας  πρέπει να γίνονται βορά του κάθε γιατρού και του κάθε ιδιωτικού ιατρικού- διαγνωστικού  Κέντρου με αμοιβές για ανύπαρκτες ιατρικές υπηρεσίες και πανάκριβα και άχρηστα φάρμακα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου