© Paronomastis. All rights reserved

e-mail: paronomastis@gmail.com © Paronomastis. All rights reserved

Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

Κόντρα υπουργείων για την άδεια του Χρ. Ξηρού


Την  αντίδραση του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη προκάλεσαν διαρροές από το υπουργείο Δικαιοσύνης ότι η ΕΛ.ΑΣ. είχε ενημερωθεί εγγράφως για τη χορήγηση της 9ήμερης άδειας στον Χριστόδουλο.
      Το σχετικό έγγραφο το έστειλε η διευθύντρια των φυλακών και απευθυνόταν στον διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Καλλικράτειας, τον διοικητή του Τμήματος Ασφαλείας Κορυδαλλού και τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Βίας, λέγοντας ότι το μέλος της 17Ν Χριστόδουλος Ξηρός πρόκειται να λάβει 9ήμερη άδεια την 1η Ιανουαρίου 2014 για να μεταβεί στην Καλλικράτεια Χαλκιδικής.
      Κατά το υπουργείο Δικαιοσύνης, σκοπός της ενημέρωσης αυτής είναι για να υπάρχει επιτήρηση από την Αστυνομία των ατόμων που λαμβάνουν άδειες από τις φυλακές. Το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, απαντά στα παραπάνω σημειώνοντας ότι  στην Ελληνική Δημοκρατία δεν υπάρχει θεσμικό πλαίσιο για την παρακολούθηση κρατουμένων στους οποίους χορηγείται άδεια. Η άδεια χορηγείται εφόσον το αρμόδιο συμβούλιο, στο οποίο προεδρεύει δικαστικός λειτουργός, έχει κρίνει ότι ο συγκεκριμένος κρατούμενος δεν είναι ύποπτος φυγής ή ύποπτος για την τέλεση νέου εγκλήματος.
# Είναι προφανές ότι του υπουργείο Δικαιοσύνης προσπαθεί να μαζέψει τα ασυμμάζευτα. Δε χρειάζεται και πολύ μυαλό για να τεκμηριώσει κανείς πως η ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ. δε μπορεί παρά να αφορά μόνο  στον έλεγχο της τήρησης των περιοριστικών όρων, όπως η εμφάνιση στα οικεία αστυνομικά τμήματα, και όχι την παρακολούθηση κρατουμένων. Αν ένας αδειούχος κρατούμενος χρειάζεται παρακολούθηση τότε πολύ κακώς οι υπάλληλοι του υπουργείου Δικαιοσύνης του έδωσαν άδεια.

       Στο ίδιο μήκος αδυναμίας να καταλάβουν τις βαριές ευθύνες τους κινούνται και οι δηλώσεις της  Ένωσης  Δικαστών και Εισαγγελέων Ελλάδας: Το ΔΣ της Ένωσης εκφράζει δυσαρέσκεια για «την απλότητα με την οποία όργανα της Πολιτείας και φορείς της ενημέρωσης προσεγγίζουν ζητήματα απονομής της Δικαιοσύνης ευρισκόμενα, πέραν της αρμοδιότητάς τους, και των οποίων την ουσία μάλλον αγνοούν». Τώρα, το να διδάσκουν ‘σύνθετη σκέψη’ και να επικαλούνται την ανάγκη εμβρίθειας οι έχοντες νομική παιδεία το αφήνουμε στην ευγενική κρίση όσων έχουν μη γραμμική και πολυεπίπεδη παιδεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου