© Paronomastis. All rights reserved

e-mail: paronomastis@gmail.com © Paronomastis. All rights reserved

Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Σε δέκα μήνες φυλάκιση καταδικάστηκε ο «Γέροντας Παστίτσιος»


Το τριμελές Πρωτοδικείο Αθηνών καταδίκασε σήμερα τον «Γέροντα Παστίτσιο» ή κατά κόσμον Φίλιππο Λοΐζο σε δέκα μήνες φυλάκιση με αναστολή, για κατ’ εξακολούθηση εξύβριση θρησκεύματος.
       Πρόκειται για τον δημιουργό της ομώνυμης σελίδας στο Facebook που είχε τραβήξει το ενδιαφέρον των χρηστών του μέσου κοινωνικής δικτύωσης και που σατίριζε με καυστικό τρόπο τις προφητείες του γέροντα Παϊσίου.
      Το τριμελές πρωτοδικείο Αθηνών καταδίκασε σήμερα τον νεαρό άνδρα σε 10μηνη φυλάκιση με αναστολή και δυνατότητα εξαγοράς της ποινής, προκαλώντας την οργή και την αντίδραση αρκετών χρηστών του ελληνικού διαδικτύου.

       Σε συνέντευξη που είχε δώσει ο ίδιος ο νεαρός άντρας στο site tvxs.gr ανέφερε: « Το σκεπτικό μου είχε κοινωνικοπολιτικές βάσεις. Κυρίως, δηλαδή, γιατί ο καλόγερος αυτός - ο Γέρων Παΐσιος - έχει χρησιμοποιηθεί εκτενώς σαν εργαλείο χειραγώγησης και φανατισμού του κόσμου. Αυτές οι πρακτικές σε περιόδους κρίσης φουντώνουν. Έτσι χρησιμοποιούν τους προφήτες για να μιλήσουν για πολέμους, για το ξανθό γένος και για όλα τα συναφή. Είναι άλλωστε παραδειγματικό χαρακτηριστικό του βυζαντινισμού της χώρας μας. Η ελληνική κοινωνία, αντί να διεκδικήσει τα δικαιώματά της με λογικό και νηφάλιο τρόπο, το ρίχνει στον σκοταδισμό ή στον μεσσιανισμό».
 
Πηγή:koolnews.gr

σχόλιο Παρονομαστή:
# Η Ελλάδα του 21ου αιώνα : Προφήτες, μεσσιανισμοί  και θαύματα. Και από πάνω φυλακίσεις  να μάθουν οι ασεβείς τη δύναμη του ράσου (και της Ρασαντέλ)  στην Ελλάδα. Πιάσαμε πάτο. Κουράγιο, άγνωστε σε μας, Φίλιππε Λοΐζο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου