© Paronomastis. All rights reserved

e-mail: paronomastis@gmail.com © Paronomastis. All rights reserved

Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Σγουρός: Ούτε ένα ευρώ στις Περιφέρειες για την αντιπυρική προστασία


Σε επιστολή του προς τον πρωθυπουργό, ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών και Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Σγουρός αναφέρει ότι οι Περιφέρειες δεν έχουν εισπράξει από το κράτος ούτε ένα ευρώ για την αντιπυρική προστασία.

Στην επιστολή του ο κύριος Σγουρός σημειώνει  πως το φετινό καλοκαίρι αναμένεται να παρουσιάσει ιδιαίτερες δυσκολίες, αφού εξαιτίας των βροχοπτώσεων έχει αυξηθεί ιδιαιτέρως η βλάστηση και αναμένονται επίσης υψηλές θερμοκρασίες. Αν και οι Περιφέρειες, στο πλαίσιο του Καλλικράτη, έχουν επωμισθεί αρμοδιότητες συντονισμού και επίβλεψης του έργου της Πολιτικής Προστασίας, δεν έχουν εξασφαλίσει μέχρι σήμερα τους απαραίτητους πόρους. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται, «την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο δεν έχουν εισπράξει κυριολεκτικά ούτε ένα ευρώ για την άσκηση των αρμοδιοτήτων τους».
# Να τα κάνουν τι τα χρήματα οι Περιφέρειες κύριε Σγουρέ; Στο θέμα της πυρόσβεσης οι Περιφέρειες δεν έχουν καμμία ουσιαστική αρμοδιότητα. Το μόνο που κάνουν είναι, λέει, να συντονίζουν… αλλά δεν έχουν θεσμοθετημένη αρμοδιότητα την πυρόσβεση! Η Πυροσβεστική έχει το δικό της Κέντρο Επιχειρήσεων και οι Δήμοι δρουν τοπικά για την προστασία της περιοχής τους. Φυσικά, ούτε λόγος για να συντονίζουν οι Περιφέρειες τις στρατιωτικές μονάδες σε περίπτωση που αυτές εμπλακούν σε δασοπυρόσβεση. Είναι καιρός οι Περιφέρειες να σταματήσουν να μας δουλεύουν. Ειδικά στα έκτακτα περιστατικά, όπως και σε τόσα άλλα, δεν κάνουν τίποτα το ουσιαστικό και συγκεκριμένο. Το να ζητάνε λεφτά από το κράτος για να αναδημοσιεύουν τα δελτία της Μετεωρολογικής – την ίδια σαχλαμάρα κάνει και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας- είναι μόνο δικαιολογία για σπατάλη δημόσιου χρήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου