© Paronomastis. All rights reserved

e-mail: paronomastis@gmail.com © Paronomastis. All rights reserved

Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Ό,τι νάναι : Η ΟΛΜΕ ζητά να υπάρχουν γιατροί στα εξεταστικά και βαθμολογικά κέντρα


Με αφορμή το θάνατο από ανακοπή ενός καθηγητή στο 35ο Βαθμολογικό Κέντρο του Αιγάλεω το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ ζητά να υπάρχουν γιατροί στα εξεταστικά και βαθμολογικά κέντρα.
Οι καθηγητές επισημαίνουν ότι στο βαθμολογικό κέντρο, όπως και σε όλα τα υπόλοιπα της Ελλάδας, δεν υπήρχε γιατρός για την παροχή πρώτων βοηθειών, που ίσως να έσωζαν τη ζωή του συναδέλφου.

«Υπενθυμίζουμε» σημειώνουν ιδιαίτερα οι καθηγητές «ότι η παρουσία γιατρού είναι απαραίτητη τόσο στα εξεταστικά κέντρα που διαγωνίζονται οι μαθητές μας, αλλά και στα Βαθμολογικά που οι εκπαιδευτικοί καλούνται να διορθώσουν τα γραπτά».

Τέλος, το ΔΣ της ΟΛΜΕ ζητά από το υπουργείο Παιδείας «να φροντίσει για την παρουσία γιατρού σε όλα τα εξεταστικά και τα βαθμολογικά κέντρα της χώρας. Η ανθρώπινη ζωή είναι η υπέρτατη αξία. Ας ασχοληθεί επιτέλους η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και με ένα άλλο θέμα εκτός από το πώς θα χειραγωγεί και θα επιστρατεύει τους εκπαιδευτικούς».

# Ο καθένας ζητά ,ό,τι τούρθει σε αυτή τη χώρα. Η ΟΛΜΕ δε μπαίνει στον κόπο να μας εξηγήσει- ούτε και θα μπορούσε άλλωστε- για ποιο λόγο ‘η παρουσία γιατρού είναι απαραίτητη τόσο στα εξεταστικά κέντρα που διαγωνίζονται οι μαθητές μας, αλλά και στα Βαθμολογικά που οι εκπαιδευτικοί καλούνται να διορθώσουν τα γραπτά ’. Σου λέει καλό ακούγεται, ζητά παντού γιατρούς μπας και κάποιος πάθει ανακοπή. Τώρα, πού θα βρεθούν και από ποιον θα πληρωθούν αυτοί οι γιατροί, είναι δευτερεύον μπροστά στην αξία της ανθρώπινης ζωής. Εδώ δεν υπάρχουν ούτε δύο ασθενοφόρα στις εθνικές οδούς, αλλά ζητάμε γιατρούς για …. τα βαθμολογικά κέντρα! Οι συνδικαλιστές δίνουν την εντύπωση ότι δίνουν καθημερινή μάχη για το ποιος θα κάνει την πιο εξωφρενική λεκτική διεκδίκηση. Αύριο θα ζητάνε οι παπάδες να υπάρχουν γιατροί τις Κυριακές στις εκκλησίες  και οι μικροπωλητές να υπάρχουν γιατροί στα πανηγύρια. Μήπως είμαστε για τα πανηγύρια;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου