© Paronomastis. All rights reserved

e-mail: paronomastis@gmail.com © Paronomastis. All rights reserved

Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012


Στην Ευρώπη των αεριτζήδων…

Προφυλακίστηκε  μετά την απολογία του στον ανακριτή και ο Β.Μηλιώνης, πρόεδρος της Hellas Power για την υπόθεση των εταιρειών παρόχων ηλεκτρικού ρεύματος.
       Ο Μηλιώνης είναι το πέμπτο άτομο που παίρνει το δρόμο της φυλακής με τις κατηγορίες της λαθρεμπορίας και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης.
        Οι κατηγορίες για τους υπευθύνους των εταιρειών Energa και Hellas Power, αφορούν στη μη καταβολή του ειδικού φόρου κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας καθώς και του τέλους ακίνητης περιουσίας και στην εξαγωγή των επίμαχων ποσών, που υπολογίζονται σε 200 εκατομμύρια ευρώ, σε αλλοδαπούς τραπεζικούς λογαριασμούς.
# Η υπόθεση είναι ενδεικτική της επικράτησης του λόμπυ των αεριτζήδων στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Στο όνομα μιας απροσδιόριστης απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας, η Ε.Ε νομοθετεί υπέρ των αεριτζήδων που χωρίς να προσφέρουν τίποτα, χωρίς κεφάλαια και χωρίς υποδομές γίνονται εκατομμυριούχοι εν μια νυκτί, πουλώντας αέρα κοπανιστό. Τι πρόσφεραν οι Energa και Hellas Power;   Είναι μια πολύ κακή και δύσοσμη πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Βεβαίως υπάρχουν σοβαρές ευθύνες και στην πλευρά των Ελλήνων υπαλλήλων που στελεχώνουν τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, αλλά το μεγάλο παιχνίδι  των απανταχού αεριτζήδων στήνεται στις Βρυξέλλες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου