© Paronomastis. All rights reserved

e-mail: paronomastis@gmail.com © Paronomastis. All rights reserved

Τρίτη 1 Μαΐου 2012

Ο σύλλογος οροθετικών καταγγέλλει ρατσιστική αντιμετώπιση

Ο Σύλλογος Οροθετικών θεωρεί κατάφορη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του ιατρικού απορρήτου της οροθετικής ιερόδουλης, από τη
δημοσιοποίηση των στοιχείων και φωτογραφιών της από την Ελληνική Αστυνομία.
     Μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση του Συλλόγου αναφέρει:
«Με μια πρωτοφανή ενέργεια στιγματισμού, οι αρμόδιες αρχές της χώρας έδωσαν στη δημοσιότητα, μέσω ενός δελτίου τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, τα πλήρη στοιχεία, φωτογραφίες και πληροφορίες του ιατρικού φακέλου 22χρονης οροθετικής ιερόδουλης, υπηκόου Ρωσίας….
….Η άνευ προηγουμένου ρατσιστική πρωτοβουλία των ελληνικών αρχών ανατροφοδότησε πλήθος δημοσιευμάτων διαπόμπευσης της εν λόγου οροθετικής γυναίκας, δημοσιοποιώντας μια σειρά προσωπικών της δεδομένων, στιγματίζοντας την ίδια, σπιλώνοντας όλα τα οροθετικά άτομα και αμαυρώνοντας την εικόνα της χώρας μας, που μετά από αυτό παύει να θεωρείται ένα σύγχρονο, ευνομούμενο και ανθρώπινο κράτος….


# Πράγματι η χώρα μας δεν είναι (για πολλούς λόγους)  σύγχρονο και ευνομούμενο κράτος. Αλλά είναι ανθρώπινο. Είναι πολύ περισσότερο ανθρώπινο από την απάνθρωπη συμπεριφορά πολλών οροθετικών να επιδιώκουν τη διασπορά του HIV. Αντί να κατακεραυνώνουν με περισσή θρασύτητα τις αρχές που προσπαθούν να ενημερώσουν τα πιθανά θύματα της κυρίας ιερόδουλης, καλά θα κάνουν να μπορέσουν να βρουν και δύο αυστηρές κουβέντες για την αντικοινωνική και απαράδεκτη συμπεριφορά της συντρόφου των. Και , βεβαίως, δεν περιμένουμε τα εύσημα ως κράτος από κανένα Σύλλογο. Ελάτε στα κυβικά σας παιδιά. Το να παραδίδουν μαθήματα ηθικής και σεβασμού της προσωπικότητας οι ιερόδουλες και οι ομοφυλόφιλοι είναι κομμάτι αστείο.Εν πάση περιπτώσει, με την ανακοίνωσή σας αποκαλείτε 'ράτσα' τους οροθετικούς και αυτό είναι απολύτως ...ρατσιστικό!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου