© Paronomastis. All rights reserved

e-mail: paronomastis@gmail.com © Paronomastis. All rights reserved

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Πετροπόλεμος και αυγά μεταξύ ΜΑΤ και μαθητών. Μπράνκα, Μπράνκα, Μπράνκα… λεό, λεό, λεό!

Μαζεύτηκαν σήμερα το πρωί μαθητές στην πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο, για να εισβάλουν στο κτίριο της Περιφέρειας. Τους έκλεισαν τη πόρτα οι υπάλληλοι, οπότε οι ‘διαδηλωτές’ αποφάσισαν να καταλάβουν το δήμο. Ούτε και εκεί τα
κατάφεραν… οπότε γύρισαν πίσω να προσπαθήσουν πάλι να αλώσουν το κτήριο της Περιφέρειας. 
       Πλην όμως, πάλι... δεν τα κατάφεραν, οπότε άρχισαν να πετάνε πέτρες και γιαούρτια στα ΜΑΤ. Με αυτό τον επαναστατικό τρόπο διαμαρτυρήθηκαν ‘για το νέο μνημόνιο και τα επαχθή οικονομικά μέτρα’.
# Τώρα, το πόσα από αυτά τα παιδιά ξέρουν τι θα πει ‘μνημόνιο’ ή πώς γράφεται η λέξη ας μην το ψάχνουμε. Δεν είναι η Ορθογραφία των νέων που μας ανησυχεί. Το χουμε πάρει απόφαση ότι η νέα γενιά θα είναι αγράμματη. Αρκεί να ακούσει κανείς τους νέους ριπόρτερ στην τηλεόραση.  Σου πέφτουν τα μαλλιά. Αλλά όταν πληκτρολογείς «ανηγμένος» και η αυτόματη διόρθωση σπεύδει να στο κοκκινίσει τότε πώς θα δηλώσεις μια οντότητα που έχει υποστεί αναγωγή; Δε φταίνε τα παιδιά, αλλά ο κάθε τυχάρπαστος εύπορος (μα πολύ εύπορος) γλωσσολόγος με πολιτικές, οικονομικές και μιντιακές διασυνδέσεις…
Εκείνο όμως που μας ανησυχεί είναι ότι κάποιοι μετατρέπουν τη σημερινή Ελληνική νεολαία στην αξέχαστη τυχοδιωκτική παρέα ‘Μπράνκαλεόνε’ με την απίστευτη λογική και την ακόμη πιο απίστευτη ηθική. Σκηνοθέτης του Μπράνκαλεόνε ο υπέροχος μελαγχο-αυτό-σαρκαστικός Μάριο Μονιντσέλι.
Τυχοδιώκτες Σταυροφόροι θα υπάρχουν σε όλες τις εποχές , και ο ρόλος τους είναι πάντα ύποπτος. Σκηνοθέτης των σημερινών Σταυροφοριών δεν είναι πια ο Μονιτσέλι αλλά οι Βορειοκορεατικής  καταγωγής ανευθυνο-ασχετο-υποπτό σκηνοθέτες Πα- Πα- ρίγκα   και Τσί-πράς. Μη περιμένετε να ξαναδείτε τους Σταυροφόρους της συμφοράς Βιτόριο Γκάσμαν και Τζιαν Μαρία Βολοντέ. Έχουν αντικατασταθεί από μέλη της Ελληνικής νεολαίας, που ως νέοι Μπράνκαλεόνε Σταυροφόροι,  θα μας σώσουν από τους δανειστές πετώντας γιαούρτια στα Δημαρχεία, καίγοντας την Αθήνα και κάνοντας πλιάτσικο στα μαγαζιά που έσπασαν.

1 σχόλιο: