© Paronomastis. All rights reserved

e-mail: paronomastis@gmail.com © Paronomastis. All rights reserved

Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

Yπ.Μεταφορών προς Δήμους: Επενδύστε τα χρήματα των κλήσεων στην οδική Ασφάλεια

Στελέχη του υπουργείου Μεταφορών ανέφεραν ότι στο περιθώριο της συζήτησης για την αναδιαμόρφωση των προστίμων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας θα υπάρξει συζήτηση μεταξύ αρμοδίων υπηρεσιακών παραγόντων των υπουργείων Μεταφορών και Εσωτερικών έτσι ώστε να ζητηθεί από τους Δήμους
να διαθέτουν το σύνολο τα χρήματα από τις κλήσεις για παραβάσεις του ΚΟΚ σε έργα για τη βελτίωση του οδικού περιβάλλοντος.
# Η πρόταση του Υπουργείου προς τους Δήμους έχει ισχυρή βάση, αλλά ακούγεται αρκετά πρόχειρο και επιδερμικό. Η ‘Οδική ασφάλεια’ μπορεί να σημαίνει εκπαίδευση των μαθητών, καλύτερο δημοτικό φωτισμό, καλύτερη συντήρηση της σήμανσης γύρω από τα σχολεία, κλάδεμα του πράσινου που καλύπτει τα σήματα για τους οδηγούς, σημαίνει καλύτερα πεζοδρόμια ώστε οι πεζοί να μην αναγκάζονται να περπατάνε στο οδόστρωμα. Τα ξέρουν αυτά οι δήμοι και, λίγο-πολύ – τα κάνουν με κόστος που σίγουρα ξεπερνά τα έσοδα από τις κλήσεις της Τροχαίας.
       Από πού προκύπτει ότι αυτά τα χρήματα οι δήμοι τα κάνουν ‘εκδηλώσεις’; ‘Ετσι, γενικά και αόριστα; Θα ήταν πιο χρήσιμο, για όλους τους πολίτες, αν οι υπάλληλοι των υπουργείων (των τόσο αμαρτωλών υπουργείων)  αντί να κάνουν υποδείξεις -που συναγωνίζονται σε σοβαρότητα τις προτάσεις μερικών αγράμματων δημοσιογράφων- να αυξήσουν την προσπάθειά τους για βελτίωση της οδικής ασφάλειας στο εθνικό οδικό δίκτυο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου