© Paronomastis. All rights reserved

e-mail: paronomastis@gmail.com © Paronomastis. All rights reserved

Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011

FRONTEX: Σουρωτήρι τα σύνορα στον Έβρο

Σύμφωνα με την ‘Καθημερινή’, σε έκθεση της FRONTEX για τη φύλαξη των Ευρωπαϊκών συνόρων η κατάσταση στον Έβρο χαρακτηρίζεται ‘άνευ προηγουμένου’. Στην έκθεση τονίζεται ότι εντός του 2010 μέσω του Έβρου καταγράφηκε μία από
τις μεγαλύτερες εισροές παράνομων μεταναστών στην ιστορία της ΕΕ.
        Κατά τη FRONTEX, το εννεάμηνο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου περισσότεροι από 31.000 παράνομοι μετανάστες πέρασαν τα σύνορα με την Τουρκία, καταρρίπτοντας τα προηγούμενα πανευρωπαϊκά ρεκόρ εισόδου σε ευρωπαϊκό έδαφος που καταγράφηκαν το 2006.
        Αναφερόμενη στο τμήμα των 12,5 χλμ., κοντά στην Ορεστιάδα, εκεί όπου θα ανεγερθεί φράκτης ανάσχεσης του κύματος λαθραίας εισόδου τμήμα η έκθεση αναφέρει ότι καθημερινά, από αυτό το σημείο εισέρχονταν στην Ελλάδα 350 άτομα.

#Τι έχουν να πουν για το περιεχόμενο της έκθεσης κάποιοι ντόπιοι ‘ειδικοί’ που έσπευσαν να χαρακτηρίσουν το μέτρο για την κατασκευή φράγματος ως αναποτελεσματικό; Εντάξει, χρειάζονται ένα πρόσχημα ύπαρξης, αλλά υπάρχουν και όρια γελοιότητας. Είναι άλλο να ζητάς το σεβασμό των ανθρώπινων δικαιωμάτων αυτών που αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τη χώρα τους και άλλο να κρίνεις το μέτρο ως αναποτελεσματικό γιατί έτσι σου ήρθε. Μάλλον δεν καταλαβαίνουν τη διαφορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου