© Paronomastis. All rights reserved

e-mail: paronomastis@gmail.com © Paronomastis. All rights reserved

Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Επίτροποι Παπακωνσταντίνου σε όλα τα Υπουργεία

Ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου απέστειλε γραπτές οδηγίες σε όλους τους συναδέλφους του για την στενή παρακολούθηση των δαπανών και την εφαρμογή του εγκεκριμένου προϋπολογισμού για το 2011.
        Όπως αναφέρεται στη σχετική επιστολή, αυτό θα γίνεται από ειδικούς επιτρόπους που θα εγκατασταθούν μέχρι το τέλος Μαρτίου σε όλους του δημόσιους φορείς. Οι οδηγίες του υπουργού Οικονομικών προς όλους τους υπουργούς αφορούν την οικονομική διαχείριση όλων των φορέων του Δημοσίου (ΟΤΑ, Νοσοκομεία, Ασφαλιστικά Ταμεία, κτλ.).
        Στην επιστολή του κ. Παπακωνσταντίνου συγκεκριμενοποιούνται οι στόχοι του 2011 και διατυπώνονται συγκεκριμένες εντολές που είναι υποχρεωμένοι- εκ του μνημονίου- να ακολουθήσουν όλοι οι υπουργοί. Οι εντολές είναι:

1. Η αυστηρή τήρηση των ανώτατων ορίων δαπανών για κάθε φορέα.

2. Κάθε φορέας οφείλει να τηρεί μητρώο αναλήψεως υποχρεώσεων. Μέσω αυτού, το υπουργείο Οικονομικών αποκτά το δικαίωμα παρέμβασης στα οικονομικά του φορέα σε περίπτωση που παρατηρηθεί υπέρβαση του δεδομένου προϋπολογισμού.

3. Η συλλογή και αποστολή όλων των χρηματοοικονομικών στοιχείων και
δαπανών του φορέα είναι προϋπόθεση για τη χρηματοδότησή του.

4. Κανένας δημόσιος φορέας δε μπορεί να αναλάβει υποχρέωση εφόσον εκείνη
ξεπερνά τον προϋπολογισμό που του αντιστοιχεί.

5. Η μεταφορά πίστωσης είναι πλέον αποδεκτή μόνο σε περίπτωση «έκτακτης ανάγκης» κι αυτό με ανώτατο όριο το 10% της αρχικής πίστωσης, στο ύψος που αυτή εγκρίθηκε από το υπουργείο Οικονομικών.

6. Δεν επιτρέπεται η μεταφορά πίστωσης από υπουργείο σε υπουργείο.

7. Σε περίπτωση που ένας φορέας κρίνει απολύτως απαραίτητη την αύξηση των ορίων δαπανών του, το αίτημα οφείλει να εγκριθεί από τη Βουλή και να ψηφιστεί εκ νέου το ύψος του συμπληρωματικού προϋπολογισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου