© Paronomastis. All rights reserved

e-mail: paronomastis@gmail.com © Paronomastis. All rights reserved

Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

Δούρου: Εμένα δε με παίζουν…

Η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου καταγγέλλει «Πολιτική αποκλεισμών για προφανή μικροκομματικά οφέλη», εκφράζοντας την ενόχλησή της για
το γεγονός ότι δεν προσκλήθηκε να λάβει μέρος στην έκτακτη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά για την εκτίμηση της κατάστασης από τις πλημμύρες στο Λεκανοπέδιο.

«Η ενέργεια αυτή είναι αποκαλυπτική του πώς αντιλαμβάνεται η σημερινή κυβέρνηση το ρόλο και την αποστολή της δευτεροβάθμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ως ρόλο εκτελεστικού βραχίονα, συμπληρωματικού της κεντρικής εξουσίας, χωρίς λόγο» τονίζεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

# Τυπικό παιδικό παράπονο: εμένα δε με παίζουν! Να σας καλέσουν για να κάνετε τι κυρία Δούρου μας; Ως γνωστόν, οι Περιφέρειες στην Ελλάδα δεν έχουν ούτε το μηχανισμό, ούτε τη γνώση, ούτε τις αρμοδιότητες για σοβαρή συμμετοχή στην αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών. Να σας καλέσουν για ποιο λόγο; Αν νομίζετε πως οι Περιφέρειες έχουν θεσμικά και λειτουργικά σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών, τότε χρειάζεστε επειγόντως φροντιστήριο. Συνελόντι ειπείν: κάντε τις βόλτες σας όταν βρέχει, πείτε και καμμιά προφανή αλήθεια και μετά κάντε την, καθότι η Περιφέρεια δεν έχει ουσιαστική συμμετοχή και δυνατότητες στην αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών. Εκτός αν θεωρείτε σημαντική αρμοδιότητα και δυνατότητα το ότι οι Περιφέρειες αναδημοσιεύουν τις ανακοινώσεις της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας... Πλάκα έχουμε, ρε γαμώτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου