© Paronomastis. All rights reserved

e-mail: paronomastis@gmail.com © Paronomastis. All rights reserved

Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Μαριέτα Γιαννάκου: η σταυροδοσία στις ευρωεκλογές «επιτρέπει σε ανθρώπους χαμηλότερου επιπέδου να έχουν βαρύνουσα γνώμη για ευρωπαϊκά θέματα».

Η κυρία Μαριέττα Γιαννάκου ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι υποψήφια στις ευρωεκλογές του Μαΐου και επέκρινε  την απόφαση της Κυβέρνησης να αλλάξει το εκλογικό σύστημα και να υιοθετήσει τη σταυροδοσία.
      «Πρέπει να υπάρχουν αντιστάσεις όταν γίνονται σοβαρά λάθη, … δεν είναι δημοκρατικά πράγματα αυτά…» τόνισε η κ. Γιαννάκου για να συνεχίσει: «Η απόφαση για αλλαγή του εκλογικού συστήματος είναι αναντίστοιχη της σοβαρότητας που απαιτούν οι ευρωεκλογές ...Εγώ δεν συμμετέχω σε μια ιστορία που υποβαθμίζει και απαξιώνει την ευρωπαϊκή πραγματικότητα».
      Κατά την κυρία Γιαννάκου, το σύστημα του σταυρού προτίμησης είναι «κατ΄επίφαση» δημοκρατικό, καθώς «επιτρέπει σε ανθρώπους χαμηλότερου επιπέδου να έχουν βαρύνουσα γνώμη για ευρωπαϊκά θέματα».

# Η αλήθεια είναι πως η σταυροδοσία όντας αναγκαία- αν και μη ικανή – συνθήκη των δημοκρατικών διαδικασιών είναι αναντίστοιχη με ‘τη δημοκρατία των τυχάρπαστων κομματικών στελεχών’ που ισχύει σήμερα στη θλιβερή Ευρώπη.  Αλλά είναι δημοκρατικότατη κυρία Μαριέττα μας. Από πού κι΄ως πού εκπροσωπούν οι σημερινοί διορισμένοι ευρωβουλευτές τον ευρωπαίο πολίτη; Τρομακτικά αντιδημοκρατική θέση, από μια κυρία που όταν ήταν υπουργός Παιδείας είχε πει τολμηρές αλήθειες και τα είχε βάλει με πολλούς διαπεπλεγμένους τενεκέδες του πολιτικού, δημοσιογραφικού και ακαδημαϊκού κατεστημένου.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου