© Paronomastis. All rights reserved

e-mail: paronomastis@gmail.com © Paronomastis. All rights reserved

Σάββατο 13 Απριλίου 2013

Μείωση 30% στον μαθητικό τουρισμό


Η οικονομική κρίση έχει αλλάξει και το χάρτη του μαθητικού τουρισμού. Όπως αναφέρει ο «Ελεύθερος Τύπος», αντί για τους παραδοσιακούς προορισμούς της Ρόδου και της Κέρκυρας, οι μαθητές επιλέγουν το Πόρτο Χέλι και την Ερμιόνη…            
     Καθώς τα χρήματα για την πενταήμερη αποτελούν πλέον πολυτέλεια για τα περισσότερα νοικοκυριά, πολλοί μαθητές δεν πηγαίνουν πλέον εκδρομή. Όσοι όμως αποφασίζουν να μην αφήσουν την οικονομική δυσχέρεια να τους στερήσει την πιο δυνατή εμπειρία των μαθητικών τους χρόνων, αλλάζουν συνήθειες: Κοντινοί προορισμοί και λιγότερες διανυκτερεύσεις.
      Η πτώση του μαθητικού τουρισμού στη Ρόδο, που διαχρονικά ήταν στην κορυφή των προτιμήσεων των μαθητών, φτάνει φέτος το απίστευτο  97%, ενώ για την Κέρκυρα οι κρατήσεις σχολείων στο νησί είναι μειωμένες κατά 50%.Τα σχολεία που κόβουν μια διανυκτέρευση πηγαίνοντας τετραήμερη αντί για πενθήμερη είναι κατά 30% αυξημένα.

# Σίγουρα φταίει η οικονομική κρίση, αλλά φταίνε και οι Έλληνες ξενοδόχοι.Έχουμε φτάσει οι εκδρομές σε πολλούς προορισμούς του εξωτερικού να στοιχίζουν λιγότερο από εκδρομή στη Ρόδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου