© Paronomastis. All rights reserved

e-mail: paronomastis@gmail.com © Paronomastis. All rights reserved

Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Πρωταθλήτρια διαφθοράς η Ελλάδα


Η αρμόδια Επιτροπή κατά της Διαφθοράς του Συμβουλίου της Ευρώπης (GRECO) έβγαλε κόκκινη κάρτα στην Ελλάδα, αφού  η χώρα δεν κατόρθωσε να συμμορφωθεί σε 26 από τις 27 συστάσεις, οι οποίες μάλιστα έχουν γίνει εδώ και δύο χρόνια. το κόστος της διαφθοράς στη χώρα μας κατά  την  GRECO κυμάνθηκε το 2011 στα 554 εκατομμύρια ευρώ.
         Η έκθεση αναφέρει χαρακτηριστικά «Παρά το γεγονός πως η παντελής απουσία συγκεκριμένων αποτελεσμάτων είναι κατανοητή λόγω της δυσχερούς κατάστασης της Ελλάδας και του γεγονότος πως η προηγούμενη κυβέρνηση είχε περιορισμένης διάρκειας εντολή, είναι ωστόσο εντυπωσιακό πως δεν υπήρξε καμία πρόοδος ακόμη και στις ελάχιστες συστάσεις για τις οποίες δεν απαιτείτο απαραίτητα νομοθετική παρέμβαση»

# Δεν περιμέναμε, βέβαια, την ανακοίνωση της GRECO, γι α να μάθουμε πως κρατικοί μηχανισμοί και πολιτικοί στη χώρα μας είναι  βαθύτατα διεφθαρμένοι. Καλό είναι όμως να έρχονται τέτοιες ανακοινώσεις  για να μη ξεχνιόμαστε.
Με την ευκαιρία της ανακοίνωσης πάντως, ας απορρίψουμε ως επιστημονικώς παιδαριώδη τον ισχυρισμό ότι η διαφθορά μετράται- και μάλιστα με τέτοια ακρίβεια. Οι συντάκτες του πορίσματος έχουν περάσει κοντά από Πανεπιστήμιο; Εννοούμε σοβαρό Πανεπιστήμιο, από όπου θα τους είχαν διώξει από το πρώτο εξάμηνο των σπουδών τους. Φταίμε σε πολλά ως χώρα, αλλά ενοχλεί να βλέπουμε τους αγράμματους επιστήμονες, που έχουν κυριεύσει τα ευρωπαϊκά Όργανα να μας κουνάνε με θράσος το δάχτυλο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου