© Paronomastis. All rights reserved

e-mail: paronomastis@gmail.com © Paronomastis. All rights reserved

Σάββατο 14 Απριλίου 2012

Ιταλία: Ευρωπαϊκά αναπτυξιακά κονδύλια έγιναν... βίλες

Οι Ιταλικές αρχές διεξάγουν έρευνα στη νότια Ιταλία για διασπάθιση δημόσιου χρήματος. Κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που προορίζονταν για
την ανάπτυξη των τουριστικών υποδομών στην περιοχή του Βίμπο Βαλέντια στη Σικελία, φαίνεται ότι έγιναν βίλες, πολυτελή έπιπλα ή γαμήλια δώρα.
     Συνολικά, 63 άτομα, όλα από το Βίμπο Βαλέντια βρίσκονται στο μικροσκόπιο των Αρχών. Στην υπόθεση έχουν κατασχεθεί περιουσιακά στοιχεία που περιλαμβάνουν ακίνητα, οχήματα και τραπεζικές καταθέσεις.

# Δυο επισημάνσεις: Η κακοδιαχείριση δεν είναι Ελληνική αποκλειστικότητα, ήταν και είναι παγκόσμιο φαινόμενο. Εμείς, βέβαια, έχουμε κάνει την κακοδιαχείριση καθεστώς, είμαστε πρωταθλητές.
Η δεύτερη επισήμανση αφορά στην σοβαρότατη ανεπάρκεια των Ευρωπαϊκών ελεγκτικών μηχανισμών. Μπορεί οι υπάλληλοι των Ευρωμηχανισμών να έχουν ύφος χιλίων καρδιναλίων, αλλά οι περισσότεροι από αυτούς είναι  ανεπαρκέστατοι – και πανάκριβοι-  γραφειοκράτες. Αρκετοί από αυτούς μας έχουν έρθει πρόσφατα και στην Ελλάδα ως σούπερ ειδικοί. Ο θεός να βάλει το χέρι του, αλλά βρίσκουν και τα κάνουν: Πράγματι, συγκρινόμενοι με το μέσο Έλληνα δημόσιο υπάλληλο είναι λιγότερο ανεπαρκείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου