© Paronomastis. All rights reserved

e-mail: paronomastis@gmail.com © Paronomastis. All rights reserved

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Πλην Λακεδαιμονίων…

Μετά από τηλεφωνική συνομιλία του πρωθυπουργού με τον αρχηγό της ΝΔ το νομοσχέδιο για την Παιδεία υπερψηφίστηκε στη Βουλή με πάνω από 250 ψήφους. Το
ψήφισαν οι πάντες πλην ΚΚΕ- ΣΥΝ.

Στην τηλεφωνική συνομιλία Παπανδρέου- Σαμαρά συμμετείχε και η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, η οποία στη συνέχεια μιλώντας στη Βουλή άφησε να εννοηθεί ότι με τις ρυθμίσεις καταργείται ρητώς το άσυλο ως έχει μέχρι σήμερα και πως θα υπάρξει η λίστα 2-3 υποψηφίων για τη θέση του πρύτανη, ο οποίος θα εκλέγεται από την πανεπιστημιακή κοινότητα.

Η πρόταση της ΝΔ, για συμμετοχή και των φοιτητών στην εκλογή του πρύτανη δεν έγινε δεκτή, ωστόσο ο βουλευτής της ΝΔ, Άρης Σπηλιωτόπουλος, από του βήματος της Βουλής τόνισε πως το θέμα μπορεί να λυθεί αργότερα και ξεκαθάρισε πως και το κόμμα του θα ψηφίσει το νομοσχέδιο.

Τελικά το νομοσχέδιο έγινε δεκτό επί της αρχής από το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ, τον ΛΑΟΣ και τη Δημοκρατική Συμμαχία. Αργά το βράδυ, το νομοσχέδιο ψηφίστηκε και επί των άρθρων.
«Σήμερα γράφτηκε ιστορία. Για πρώτη φορά τα 3/4 της βουλής (250+ βουλευτές) υπερψήφισαν το νομοσχέδιο για την Ανώτατη Εκπαίδευση», ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου.

# Έχουν πολύ δρόμο για να αρχίσουν τα Ελληνικά ΑΕΙ να θυμίζουν Ευρώπη ή Αμερική, αλλά η είδηση είναι οπωσδήποτε θετική. το μέγα πρόβλημα είναι το επίπεδο των καθηγητών, αλλά αυτό θα λυθεί βασανιστικά αργά. Πρέπει να εισαγάγουμε τόννους κασσίτερου, γιατί τα Ελληνικά πανεπιστήμια κατελήφθησαν από αργόσχολους αγάνωτους, που στην πλειοψηφία τους είναι μέλη του ΣΥΝ και άλλων δημοκρατικών δυνάμεων... Το ΚΚΕ ούτε που κατάλαβε ότι έχασε μιια σημαντική ευκαιρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου