© Paronomastis. All rights reserved

e-mail: paronomastis@gmail.com © Paronomastis. All rights reserved

Δευτέρα 15 Αυγούστου 2011

Αυθαίρετο νεκροταφείο στον Υμηττό

Ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Κωνσταντίνος Κόκκορης, και οικείος ο μητροπολίτης Παύλος- ο οποίος μετέφερε στο σημείο προκατασκευασμένη εκκλησία !-έστησαν εν μια νυκτί αυθαίρετο νεκροταφείο σε αναδασωτέα περιοχή του Υμηττού.

«Η πόλη δεν έχει νεκροταφείο με αποτέλεσμα να μένουν οι νεκροί 10 με 15 ημέρες στο ψυγείο. Ήταν απόλυτη και επιτακτική ανάγκη. Για εμένα είναι νόμιμο αυτό που κάναμε» ισχυρίστηκε ο δήμαρχος Γλυφάδας.

# Βεβαίως και δεν είναι νόμιμο αυτό που κάνατε κύριε δήμαρχε. Αλλά  το θέμα δεν είναι απλό. Καθόλου απλό… Καθόσον:
Ο μητροπολίτης είναι  χωρίς νεκροταφείο και αυτό του στερεί σημαντικότατα έσοδα. Τα κοιμητήρια είναι γωνιακά μαγαζιά… Συμφωνεί λοιπόν με την παρανομία και κουβαλάει και… προκατασκευασμένη εκκλησία στο χώρο. Όχι παίζουμε.

Ο Δήμαρχος όντως βρίσκεται κάτω από σημαντική κοινωνική πίεση. Το θέμα των κοιμητηρίων είναι οξύ σε όλη την μητροπολιτική περιοχή της Αθήνας.

Το υπουργείο Περιβάλλοντος είναι όχι μόνο διαχρονικά ανίκανο να χειριστεί τέτοιου είδους θέματα , αλλά μοιάζει να είναι και στενά συνδεδεμένο με μεγάλα εργολαβικά συμφέροντα που δραστηριοποιούνται και στο χώρο των κοιμητηρίων. Τα περί ‘Ρυθμιστικού Σχεδίου της Αθήνας’, που ακούσαμε από τα χείλη κάποιας υπαλλήλου του υπουργείου όταν δεν προκαλούν οργή, προκαλούν ειρωνικά σχόλια. Το υπουργείο σας, κυρία Διευθύντρια, αποπνέει άρωμα ανικανότητας, διαπλοκής και άγνοιας. Σωστά επισημαίνετε το αυθαίρετο της δράσης του Δημάρχου, αλλά μέχρις εκεί. Το υπουργείο σας είναι κατ εξοχήν υπεύθυνο για το οξύτατο πρόβλημα των κοιμητηρίων στην Αθήνα. Το έχετε πάρει χαμπάρι;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου