© Paronomastis. All rights reserved

e-mail: paronomastis@gmail.com © Paronomastis. All rights reserved

Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017

Σπίρτζης: Να παρέμβει η δικαιοσύνη για τις δηλώσεις σεισμολόγων

O υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, ζήτησε  την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου με αφορμή «τον πανικό και την αναστάτωση» που προκαλούν ορισμένοι σεισμολόγοι στους κατοίκους της Λέσβου.

Σε επιστολή του προς την εισαγγελέα ο υπουργός δηλώνει πως «άτομα επικαλούμενα την επιστημονική τους ιδιότητα, προβαίνουν δημοσίως σε ατεκμηρίωτες, αβάσιμες και ανακριβείς δηλώσεις και εκτιμήσεις [..] και δημιουργούν αδικαιολόγητο πανικό και αναστάτωση στους κατοίκους, πλήττοντας το δημόσιο συμφέρον και ζημιώνοντας περαιτέρω ανεπανόρθωτα την οικονομία των νησιών εν μέσω μάλιστα τουριστικής περιόδου».

# Συμφωνούμε κατά το ήμισυ με τον κύριο υπουργό. Τα έχουμε ξαναπεί για την επιστημονική αγυρτεία στο χώρο των γραφικών γεωλογο-σεισμολόγων. Αλλά ο υπουργός γιατί αφήνει απέξω από τις κατηγορίες τα αγράμματα τσουλιά που με ένα μικρόφωνο στο χέρι λένε ό,τι παπαριά μπορεί να σκεφτεί άνθρωπος με μονοψήφιο δείκτη νοημοσύνης; Έχει καμιά σχέση με την ελευθερία του λόγου η απαγόρευση τέτοιων αποκρουστικών πρακτικών;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου