© Paronomastis. All rights reserved

e-mail: paronomastis@gmail.com © Paronomastis. All rights reserved

Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015

Κι΄η μυλωνού τον άντρα της με τους πραματευτάδες ….


Ο κύριος Τζιτζικώστας, υποψήφιος για αρχηγός της ΝΔ και περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας έκανε τη βαρύγδουπη δήλωση: Εάν δεν μπορεί ο Τσίπρας ας μιμηθεί το μοντέλο της Περιφέρειάς μας! 

Δε φοβάται, ο αθεόφοβος, μην του ζητήσει  κάποιος να περιγράψει ‘το μοντέλο της Περιφέρειάς του’; Σιγά μην έχει αναπτυξιακό μοντέλο οποιαδήποτε Ελληνική Περιφέρεια. Ένα ΠΕΠ της πλάκας έχουν οι Περιφέρειες, που αποτελεί ξεκάρφωτο άθροισμα απαιτήσεων κάποιων τοπικών παραγόντων, ανθρώπων που δεν ξέρουν ούτε πώς γράφεται η λέξη 'ανάπτυξη.' 

Με γελοίες, και ουσιαστικά ανύπαρκτες αναπτυξιακές αρμοδιότητες, αλλά και γνώσεις, κάποιοι περιφερειάρχες το παίζουν φωστήρες και εθνοσωτήρες. Τρομάρα τους. Τους έδωσαν, κακώς, το ΕΣΠΑ να παίζουν τοπικά πολιτικά παιχνιδάκια και το παίζουν… παράγοντες. Έχουν κομματιάσει τους αναπτυξιακούς πόρους σε εργάκια των 2-3 εκατομμυρίων ευρώ για να ικανοποιήσουν κάθε πικραμένο τοπικό παράγοντα. Ό,τι πιο ασήμαντο, ό,τι πιο κοντόφθαλμο, ό,τι πιο πρόχειρο και ασυνάρτητο. Και μιλάνε για  ανάπτυξη. Όλοι τους, για νάμαστε ξηγημένοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου