© Paronomastis. All rights reserved

e-mail: paronomastis@gmail.com © Paronomastis. All rights reserved

Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

Κοντά σε συμφωνία;

Παρά τα αρνητικά νέα από το σημερινό Eurogroup, η ορολογία των τελευταίων ημερών της Ελληνικής κυβέρνησης δίνει την εντύπωση ότι πάνε
 για συμβιβασμό της τελευταίας στιγμής. Ας το ελπίσουμε, γιατί ο,τιδήποτε άλλο είναι μόνο άσχημο, πολύ άσχημο.
     Τόσο ο ανεκδιήγητος Βαρουφάκης, όσο άλλα στελέχη της κυβέρνησης δίνουν την εντύπωση ότι τις τελευταίες ημέρες σκιαμαχούν και προσπαθούν να μας πείσουν ότι αρνούνται να δεχτούν όρους που οι ‘θεσμοί’ δήθεν προσπαθούν να επιβάλουν. Θα το κάνουν αυτό για να συμφωνήσουν σε ό,τι τους ζητηθεί, που εκ των πραγμάτων δεν είναι ούτε η μείωση των πολύ χαμηλών συντάξεων, ούτε   ο υψηλός ΦΠΑ στα φάρμακα.

     Ο Βαρουφάκης ετοιμάζεται να θριαμβολογήσει ότι υπέγραψε ένα τρίτο μνημόνιο, θα το ονομάσει βέβαια κάπως αλλιώς,  που δεν περιλαμβάνει κάποιους επαχθείς όρους που (στην πραγματικότητα ποτέ δεν)  ζήτησαν οι θεσμοί. Θα μας πει ότι αρνήθηκε να φορολογήσει τις ... γλάστρες, ....ότι αρνήθηκε να φορολογήσει με 99% τις συντάξεις... ότι δεν δέχτηκε να μπεί ΦΠΑ 250% στα νησία και στις ασπιρίνες. Και τα χαϊβάνια στην Κρήτη και στην Β΄Αθηνών θα τον πιστέψουν. 
     Λυπούμαστε που πιστεύουμε τον Γιούνκερ και τον Μοσκοβισί, αλλά πώς να το κάνουμε, μας φαίνονται πιο αξιόπιστοι και πολύ πιο σοβαροί από το Βαρουφάκη το Λαφαζάνη και τον Στρατούλη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου