© Paronomastis. All rights reserved

e-mail: paronomastis@gmail.com © Paronomastis. All rights reserved

Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015

Τώρα να δούμε...!

Τελειώσαμε με τις εκλογές, πήγαμε ένα μήνα πίσω την έναρξη των μέτρων, τώρα να δούμε!
Το ποιο σημαντικό συμπέρασμα των εκλογών είναι η ενοχλητικά παρεμβατική λειτουργία των δημοσκόπων στη διαμόρφωση της κοινής γνώμης. Ένα μη επιστημονικό εργαλείο, οι δημοσκοπήσεις, μια συγκεκαλυμένη επιστημονική χαρτομαντεία που δίνει δουλειά και αντικείμενο σε πολιτικούς αναλυτές σε βαρύγδουπους δημοσιογράφους και σε επιστημονικίζοντες δημοσκόπους. Τρομάρα τους. Τουλάχιστον απαλλαγήκαμε από Ζωή, Βαρουφάκη και Λαφαζάνη.

Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

Απλό λάθος ή τεράστια αλητεία της ΕΡΤ;

Με εξαίρεση τον Αλέξη Τσίπρα,  όλοι οι άλλοι πολιτικοί στο χτεσινό debate έστειλαν το τελευταίο μήνυμά τους προς τον ψηφοφόρο κοιτάζοντας σε λάθος κάμερα. Μόνο ο Τσίπρας έτυχε να κοιτάζει τη σωστή κάμερα ή η ΕΡΤ έκανε σκηνοθετική αλητεία μειώνοντας την αμεσότητα επικοινωνίας των άλλων πολιτικών αρχηγών;

Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015

Γενηματά προς ΤΣΙΠΡΑ: τα βαρίδια μας τα πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ

Μάζεψε  ό,τι πιο φτηνό και τυχάρπαστο πολιτικό δυναμικό είχε το ΠΑΣΟΚ και τώρα, για να συνεργαστεί μετεκλογικά με το ΠΑΣΟΚ ο Τσίπρας βάζει σαν όρο ‘την απαλλαγή του ΠΑΣΟΚ’ από τα βαρίδια του! Η υπέρτατη αναίδεια.
Ξεκίνησε την προεκλογική περίοδο με έπαρση και βεβαιότητα για εκλογικό περίπατο. Δήλωσε πως δε θα συνεργαστεί προεκλογικά παρά μόνο με τον άλλο ...σοβαρό πολιτικό χώρο: τους ψεκασμένους. Τώρα που οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι θα απαλλαγούμε  από τον αηδιαστικό Καμμένο και πως  ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ 'εχουν την ίδια πιθανοτήτα για πρωτιά, ο Τσίπρας ψάχνει για πιθανές μετεκλογικές συμμαχίες. Και το κάνει χωρίς ηθικές αναστολές (πού να τις βρεί;) με την αναίδεια και την αισθητική πολιτικού τραμπούκου.